Πόσο ακόμη θα βρίσκονται στην εξουσία?


Να λοιπόν μία ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
  με αφορμή την κατάργηση χορήγησης του επιδόματος Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό 

 
  Η απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία καταργούνται τα επιδόματα (επίδομα ειδικής αγωγής, εξωδιδακτικό και κίνητρο απόδοσης) στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, που υπηρετεί στην ειδική αγωγή, επιδόματα που θεσπίστηκαν με νόμους και που είναι εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό, είναι απολύτως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και έρχεται ως συνέχεια των περικοπών των δαπανών για την Παιδεία και της πρόσφατης περικοπής κατά 25% των μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική της κυβερνητικής πολιτικής είναι η απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας για το θέμα: «Υπάρχει έλλειμμα 28 δις, Ευρώ στην κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να καλυφθεί». Η αδιανόητη περικοπή αποδοχών των εργαζομένων, δεν πλήττει μόνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά δυναμιτίζει την ίδια την ποιότητα της εκπαίδευσης, αφού υποσκάπτει την εσωτερική λειτουργία των δομών της ειδικής εκπαίδευσης. Το επικίνδυνο είναι ότι, η κυβέρνηση, δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των ρυθμίσεών της στην εκπαίδευση των παιδιών και ότι η δυνατότητα εξίσωσης των ευκαιριών των μαθητών με αναπηρία απαιτεί περισσότερη χρηματοδότηση κι όχι περικοπές και ιδιαίτερα επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της που είναι το θεμέλιο και η προϋπόθεση της πραγματικής και ουσιαστικής εκπαίδευσης. 
Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ειδική Αγωγή, και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει, άμεσα, από τη Βουλή την απαράδεκτη και ανάλγητη διάταξη.  

«Δε αυξάνονται οι εισφορές,δε μειώνονται οι συντάξεις,δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης».Δε μας γ...τε γαλάζια αρ..δια??Πώς βγήκαν τα στρουμφάκια το 2004?«Σεμνά και ταπεινά» ήταν το μότο...Κατηγορούσαν το Π.Α.Σ.Ο.Κ(σε ορισμένα συμεία ασφαλώς και είχαν δίκιο),αλλά αυτοί καλύτεροι δεν είναι.Άλλη μία φορά αποδείχθηκε πανηγυρικά πως η διαφθορά χρώμα δεν έχει...Και ας μας αποδείξει ο Καραμανλής το αντίθετο!

2 comments:

chill out phile!to keimno fantazomai den einai diko sou.pou allwste tha mporouses na vreis esy tetoio egrafo.either way auta pou anagrafontai einai alitheia alla se mikrotero vathmo.to lew giati ta ezhsa!h kopela ena kafe mou proteine na pame na pioume kai ego arnithika eugenika.twra ti epifylassei to mellon tha dei3ei an tha epimeinoun h tha epistrateusoun kapia allh gia thn epiteu3h tou stoxou tous.kai gia na pai3w to dikigoro tou diavolou poios mas egguate thn egurothta tou en logw egrafou?!

 

Καλά...Τί ήπιες χθες??Χαχα!!Ουδέν σχόλιο στο ξόφαλτσο σχόλιο!!