Μικροί μαθητευόμενοι...


Καλό είναι νομίζω στο εξής να παρουσιάζουμε τα νέα της φοιτητικής μας πόλης...Μία ενδιαφέρουσα και «must» ιστοσελίδα παρουσιάζεται εδώ...Να λοιπόν τι διάβασα προχτές:

«Γιορτή των Αγγέλων» στην πλατεία Αριστοτέλους

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή των Αγγέλων», όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα φωταγωγήσει το ύψους 22 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β. Γάκης θα φωτιστούν τα 80.000 λαμπιόνια στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλ. Αριστοτέλους, θα φωταγωγηθεί το παραδοσιακό καράβι, ενώ σταδιακά θα στολιστούν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και οι πλατείες με φωτεινό χριστουγεννιάτικο διάκοσμo.Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι η «Γιορτή των Αγγέλων» θα κορυφωθεί με την εμφάνιση στην κεντρική εξέδρα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Κώστα Μακεδόνα, του Δημήτρη Σταρόβα, του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και των Ζίνα Αρβανιτίδη και Σαββέρια Μαργιολά. Η τεράστια σκηνή θα φωτιστεί ειδικά για την ξεχωριστή αυτή βραδιά ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίζουν τον ουρανό της πόλης, με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη Γιορτή των Αγγέλων. Ξεχωριστή ψηφίδα στο μωσαϊκό του εορταστικού διακόσμου θα αποτελέσει και φέτος η φάτνη της πλ. Αριστοτέλους.Η «Γιορτή των Αγγέλων» θα ξεκινήσει με τη χορωδία του Ι. Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημοτική Τηλεόραση TV 100.

Θα μου πεις τώρα σιγά το πράγμα...Αλλά για το τζέρτζελο καλό είναι!!Κι μη μου πει κανείς πως οι πόροι που θα δαπανηθούν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά...Εμείς ψηφίζουμε κι πάνω απ'όλα αποφασίζουμε...Μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες αλλού.

Το μήνυμα της μέρας


Καιρό είχα να γράψω...Κι θυμήθηκα ένα σχόλιο που είχα αφήσει πριν από λίγο καιρό σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στα Νέα...

Ρε παιδιά σε ποιόν κόσμο ζείτε? Όταν αναφερόμαστε σε Πολιτεία,στην οργανωμένη δηλαδή κοινωνία, δεν εννοούμε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους αποκλειστικά...Είμαστε και εμείς τμήμα,κι μάλιστα θεμελιώδες,της διακυβέρνησης και γενικότερα της πολιτικής διαδικασίας.Και να δεχτώ πως φθαίνε αυτοί που κάθονται στα έδρανα..Με ποιές αρχές και κανόνες μεγάλωσαν?Ποιά πρότυπα έχουν?Σε ποιά κοινωνία ζούνε?Ένα παράδειγμα:είναι δόλιοι γιατί είμαστε κι εμείς λωποδύτες...Αν η πολιτεία κινδυνεύει να καταποντιστεί είναι ακριβώς διότι δεν αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι.Μαζί στην ακμή και την άνθιση,κι χώρια στις κακουχίες και τις πανουργίες??Δε γίνεται να βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω...Είναι ώρα να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχουν πολιτικοί ταγοί και πως δεν υπάρχουν πολίτες και πολιτικοί,παρά πολίτες-πολιτικοί και κυβερνώντες.


Το θέμα βέβαια το έχω ξαναπιάσει,αλλά είναι τόσο σημαντικό, που μία πρόσθετη αναφορά είναι απαραίτητη.Κι κάτι τελευταίο...Δεν είμαστε μόνο ευθυνόφοβοι,αλλά και τρέμουμε να αποδώσουμε τις ευθύνες,εκεί και όταν πρέπει να αποδωθούν...Αυτό που θέλω να πω είναι πως δε πρέπει να βγάζουμε τον κώλο μας απ'έξω,όσο κι αν μας στοιχίσει...